Sikkens Akzo Nobel

Datum bezoek:

4 april 2024

Sikkens Akzo Nobel

Op 4 april 2024 waren we met VIA te gast bij Sikkens AkzoNobel in Sassenheim.

Na een welkomstwoordje van Pieter-Paul Antheunis gaf Willeke Jongejan (Global Colour Designer) een boeiende presentatie over kleur “Human Centric Design”. De presentatie startte met een uiteenzetting over het tot stand komen van Colourfutures TM 2024. Een jaarboek waarin de wereldwijde trends vertaald worden naar een inspirerend kleurenpallet.

Vervolgens kwam het onderwerp “Mensgericht ontwerp met kleur en verf” voor kantoren, gezondheidszorg en onderwijs aanbod. En last but not least het tot stand komen van het Rijkskleurenpallet waarbij Dirk Smulders ons een boeiend verhaal vertelde over de geschiedenis en m.n. de restauratie en renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Na de lunch vertrokken we naar Amsterdam om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum waar we een rondleiding met gids kregen en deze keer niet alleen de meesterwerken bekeken maar vooral de prachtig gerestaureerde vloeren en wanden ontworpen in 1880 door architect Pieter Cuypers en gerestaureerd tussen 2003 en 2013.

Sikkens AkzoNobel is de officieel leverancier van alle (meer dan 8000l) verf en decoratieve producten binnen het Rijksmuseum en werken momenteel aan een nieuw project nl. Operatie Nachtwacht. De kleurenspecialisten van AkzoNobel helpen met de meest innovatieve restauratie in de geschiedenis van de kunst zodat de Nachtwacht voor de komende generaties goed behouden blijft.

Scroll naar boven