Cosentino

Datum bezoek:

16 maart 2016

Cosentino

Op 16, 17 & 18 maart 2016 bracht de VIA een 3 daags bezoek aan Cosentino te Spanje. De Cosentino Group is een internationaal familiebedrijf dat hoogwaardige en innovatieve oppervlakken voor architectuur en design produceert en verdeelt. Merken die in het bezit zijn van Cosentino zijn o.a. Silestone, Dekton & Sensa. Technologisch geavanceerde oppervlakken om unieke ruimtes en ontwerpen te creëren voor woningen en openbare ruimtes. Ook worden hun producten veelal toepast als keukenbladen of sanitair oplossingen.

Vanuit vliegveld Eindhoven werd onze reis in alle vroegte begonnen en na enkele uren vliegen waren we dan eindelijk aangekomen in Zuid-Spanje. Het privé vervoer stond al klaar voor ons, zodat we naar de uiteindelijke plek van bestemming konden reizen. Na een prima lunch die dag in het stadscentrum, werden we na de rondleiding door Murcia welkom geheten op het hoofdkantoor te Almeria. Het ruim 1 miljoen vierkante meter grootte industriepark maakte meteen indruk op ons. Na het bezoek aan de showroom werd de dag afgesloten met een heerlijk diner aldaar.

Dag 2 stond in het teken van het bedrijfsbezoek en de steengroeves. Het complete productieproces werd ons van begin tot eind haarfijn uitgelegd door onze Nederlandstalige gids. Bijzonder indrukwekkend om te zien hoe het basisproduct gewonnen wordt uit de plaatselijke steengroeves. De dag werd wederom afgesloten met een overheerlijk diner in Spaanse stijl.

Dag 3 was helaas van korte duur aangezien we weer redelijk vroeg uit de veren moesten om terug te vliegen richting de Nederlandse zon. De terugreis verliep gelukkig voorspoedig, al viel de Nederlandse zon toch minder in de smaak dan de Spaanse zon. Al met al een zeer indrukwekkende, maar zeker ook zeer leerzame reis die wel als VIA met ruim 25 personen mochten meemaken.

Scroll naar boven